faq enrichment programs

Gyakori kérdések

Kérjük kattintson a kérdésre, és láthatja a válaszunkat

Kérdés: Megérti egy első osztályos a leckék anyagát?

Válasz: A programunkat kifejezetten ennek a korosztálynak fejlesztettük, és évek óta működnek elképesztő sikerrel. Minden lecke tartalmaz egy könnyen érthető, ismerős történetet és egy azt bemutató gyakorlati kísérletet. Kérdezze meg a lecke után gyermekét, hogy mit tanult aznap és meg fog lepődni, mennyi mindent ért meg már ebben a korban.

Kérdés: Milyen hosszúak a foglalkozások és milyen gyarkan vannak megtartva?

Válasz: A Bricks Challenge foglalkozások 75 percesek és heti egy alkalommal tartjuk meg őket, így a teljes tanéven átívelnek.

Kérdés: Nem túl hosszúak a leckék? Tudnak a gyerekek ennyi ideig figyelni?

Válasz: Teljes mértékben! A lecke elején meghallgatják az aznapi anyagot, és alig várják, hogy az új ismeretek birtokában végre elkezdhessenek építeni, majd játszhassanak a megépített modellel. Mire a lecke véget ér a többségük észre sem veszi, hogy mennyi idő telt el.

Kérdés: A gyermekem négy éves, de már három éves kora óta a 7+ korosztálynak szóló LEGO-val játszik. Részt vehet a Bricks Challenge foglalkozásokon?

Válasz: A foglalkozások oktatási célúak, nem szabadidős építőklubok, ezért önmagában az a tény, hogy a gyermek ügyesen játszik a LEGO-val nem elegendő a Bricks Challenge programban való részvételre. Olyan alapvető matematikai ismeretekre is szükség van, mint pl. az összeadás és a kivonás. Szükség van továbbá megfelelő térlátásra, hogy megértsék és meg tudják vitatni a modellek egyes elemeit. A 4-6 éves korosztály számára a speciálisan nekik kifejlesztett Big Builders programot ajánljuk.

Kérdés: A gyermekem nagycsoportos, és nagyon okos. Miért nem vehet részt ebben a programban?

Válasz: Még ha a koránál fejlettebb is gyermek, tudnia kell írni és olvasni, valamint olyan alapvető matematikai műveleteket is ismernie kell, mint az összeadás, a kivonás és a szorzás. Ezért azt javasoljuk, várják meg, amíg első osztályos lesz, hogy lépést tudjon tartani a csoport többi tagjával és elkerüljék azt, hogy csalódás érje.

Kérdés: Hazavihetik a gyerekek a megépített modelleket?

Válasz: A készletek, amikből a modellek készülnek a Young Engineers számára lettek kifejlesztve, speciálisak és rendkívül drágák. Ezért a foglalkozás végén vissza kell adni őket az oktatónak, hogy a következő csoport is használhassa őket. A matematikai, fizikai és mérnöki tudást, valamint az élményt minden lecke után hazaviszik a gyerekek.

Kérdés: A szülők is bent vannak a foglalkozásokon?

Válasz: Nem. Tapasztalatunk szerint a szülők jelenléte megzavarja a gyerekeket a koncentrálásban, nem tudnak az anyagra, a csapatmunkára és az együttműködésre figyelni. A gyerekek gyakran a szülő segítségét kérik egy-egy probléma megoldásában, ami hátráltatja az egyéni fejlődésüket.

Jelentkezéshez kattintson ide!

Kérdés: Hányan vesznek részt egy foglalkozáson?

Válasz: A Bricks Challenge foglalkozásokon egyszerre maximum 16 gyerek vehet részt. Ez nagyon fontos azért, hogy minden gyerekre megfelelő figyelem jusson.

Kérdés: Kipróbálhatja a gyermekem a foglalkozást, hogy lássuk, tényleg neki való-e?

Válasz: Természetesen van lehetőség kipróbálni a foglalkozást. A részletekért keresse kollégánkat a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken.

Kérdés: Minden gyerek kap építőkészletet a foglalkozáson?

Válasz: Az építendő modell összetettségétől függően a gyerekek egyedül egy készlettel, vagy párban két készlettel dolgoznak. Ha a modell komplex és a gyerekek párban dolgoznak, akkor mindegyikük a modell egy más elemét építi meg, amit a végén összeillesztenek egy nagy modellé.

Ha további kérdése lenne, kérjük lépjen Kapcsolat-ba